Dutch
German
English
Volg ons ook op:

Home

WELKOM BIJ GILDE NIJMEGEN

Gilde Nijmegen is een vrijwilligersorganisatie bestaande uit merendeels 50 plussers die hun kennis en ervaring willen overdragen aan geïnteresseerden van alle leeftijden. De Gilde-vrijwilligers zijn actief op drie terreinen:

  1. Taalvaardigheid. Voor buitenlanders zijn er conversatiegroepen of één-op-één begeleiders om beter Nederlands te leren spreken; voor Nederlanders zijn er conversatiegroepen Frans, Engels, Duits en Spaans.
  2. Vakmanschap. Deskundigen op allerlei gebieden geven begeleiding en advies aan belangstellenden.
  3. Educatieve stads- en natuurwandelingen en fietstochten. Zo'n 40 gidsen zijn beschikbaar om in en om Nijmegen groepen rond te leiden langs historische plekken, kunstwerken en natuurschoon. Met deskundig commentaar en anekdotes verrijken ze ieders kennis van de stad en het Rijk van Nijmegen.


Activiteiten
Als u gebruik wilt maken van een van de bovengenoemde activiteiten, vul dan een aanvraagformulier in op de betreffende pagina (contactgegevens). Vermeld de omschrijving en de code en verder uw naam, adres en telefoonnummer. De betreffende gids/adviseur neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op en maakt een afspraak. Een adviseur kan een klein bedrag in rekening brengen voor gemaakte onkosten.

 

Heeft u vragen? Bel dan met ons kantoor, of schrijf een brief of kaart, zie CONTACT.

Indien u specifieke kennis heeft van een bepaald onderwerp of vakgebied, en u wilt deze overdragen aan anderen: kijk dan op de pagina NIEUWS. U vindt daar onze oproep voor vrijwilligers.