Dutch
German
English
Volg ons ook op:

Home

WELKOM BIJ GILDE NIJMEGEN

Gilde Nijmegen is een vrijwilligersorganisatie bestaande uit merendeels 50 plussers die hun kennis en ervaring willen overdragen aan geïnteresseerden van alle leeftijden. De Gilde-vrijwilligers zijn actief op drie terreinen:

 

Taalvaardigheid. Voor buitenlanders zijn er conversatiegroepen of één-op-één begeleiders om beter Nederlands te leren spreken; voor Nederlanders zijn er conversatiegroepen Frans, Engels, Duits en Spaans.

Vakmanschap. Deskundigen op allerlei gebieden geven begeleiding en advies aan belangstellenden.

Educatieve stads- en natuurwandelingen en fietstochten. Zo'n 40 gidsen zijn beschikbaar om in en om Nijmegen groepen rond te leiden langs historische plekken, kunstwerken en natuurschoon. Met deskundig commentaar en anekdotes verrijken ze ieders kennis van de stad en het Rijk van Nijmegen.

Gilde Nijmegen koppelt adviseurs en aanvragers aan elkaar m.b.t. adviezen. De algemene werkwijze is als volgt:

 

Gilde Nijmegen publiceert regelmatig zijn bestand van adviseurs. Een aanvraag voor advies wordt door de helpdeskmedewerker doorgegeven aan de adviseur. Hiermee houdt de bemiddeling van het Gilde op.

De adviseur neemt zelf contact op met de aanvrager voor een afspraak of mondeling advies.. De adviseur kan gemaakte onkosten bij de aanvrager declareren.

 

Maak uw keuze:

Hobby

Educatie