Virtuele wandelingen

Deze wandelingen, in de vorm van een PowerPoint presentatie, met uitleg door een stadsgids,  verzorgen wij voor u op een door u gekozen locatie. Bijzonder geschikt voor scholen, verenigingen en verzorgingshuizen.

Er zijn vijf virtuele wandelingen beschikbaar

Nijmegen rond 1875
Nijmegen is nog de vestingstad met stadsmuren en poorten. Nadeel hiervan is het gebrek aan leefruimte voor de inwoners.

Nijmegen in de jaren dertig van de vorige eeuw
De stad voor de Tweede Wereldoorlog in haar volle glorie. Tot aan de Tweede Wereldoorlog was het centrum van Nijmegen een stad met smalle, volle straten en mooie panden. De vernielingen tijdens de Tweede  Wereldoorlog hebben hier jammerlijk een einde aan gemaakt.

Het bombardement op 22 februari 1945
Beelden van de stad voor en na de verwoesting door het bombardement, uitgevoerd door de Geallieerden. Een vergissing?
Zie de beelden en luister naar de verhalen van de gids.

Nijmegen Nu
Wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog en ontwikkelingen van de laatste decennia. Na de vernielingen is de stad uit haar as herrezen. Het stadscentrum kreeg nieuw elan en met veel bijzondere architectuur is de oudste stad van Nederland weer bijzonder mooi.

De Waal en Spiegelwaal.
Beelden van de Waal en haar nevengeul in al haar glorie. De Waal is al eeuwen een zegen en gelijktijdig een plaag voor Nijmegen. Daarom is besloten de Waal een negengeul te geven waar ze, tijdens de hoogwaterperioden, haar overtollige water in kwijt kan. Uitleg van het hoe en waarom van dit waterbouwkundig megaproject.

     Kosten: € 30,-

Informatie en aanmelden via diapresentatie@gildenijmegen.nl

     

Webdesign door F-Graphics